Lukio

Kansainvälisen liiketoiminnan lukio

Tarjoamme upean mahdollisuuden osallistua erilaisiin projekteihin ja korkeakouluyhteistyöhön.  Yhteistyökumppanimme on Aalto-yliopisto, jonka kanssa teemme tuotesuunnitteluprojekteja ja yrittäjyyshankkeita. Lukio-opetus tulee meillä eläväksi aidoissa ympäristöissä laajan yritys- ja työelämäyhteistyön kautta. Erilaisten yritysten kanssa toteutettujen oppimiskokonaisuuksien kautta opiskelijat kertovat oppivansa muun muassa organisointia, tehtävien delegointia sekä itsensä ja ryhmän johtamista.

Lauttasaaren yhteiskoulun lukiossa on toiminut kansainvälisen liiketoiminnan linja vuodesta 2012. Sen pitkäjänteinen ja innovatiivinen kehitystyö on tuottanut konseptin, johon on tultu viime vuosina tutustumaan paitsi lukioista ympäri Suomen myös muun muassa mediasta ja politiikan huipulta. 1.8.2016 koko lukion nimi muuttui Kansainvälisen liiketoiminnan lukioksi. Opiskelijat saavat Lykissä rautaisannoksen taloussivistystä luontevasti osana yleissivistävää lukiotutkintoaan.

Lukion kummit

Piia Noora Kauppi

Finanssialan Keskusliiton, Toimitusjohtaja

Kuva: Anna Dammert

Kansainvälinen liiketoimintaosaaminen, myyntitaidot ja kyky hyödyntää teknologiaa ovat avainasemassa Suomen tulevaisuuden näkökulmasta. Näitä taitoja Lykin Kansainvälisen liiketoiminnan linjalla rakennetaan. On upeaa, että jo lukiossa voi saada hyvät eväät kansainvälisen talouden tehtäviin jatkossa.

Lauri Sipponen

Lidl Suomi KY, Toimitusjohtaja

Kansainvälisyyden ja liiketoiminnallisen ajattelun tuominen osaksi lukio-opetusta antaa aktiiviselle ja ahkeralle opiskelijalle loistavat mahdollisuudet kehittää valmiuksiaan ja vahvuuksiaan. Elämme, työskentelemme ja kilpailemme globaalissa maailmassa, jossa tieto liikkuu bitteinä ja ihmiset lentokoneilla nopeasti ympäri maapalloa. Myöhemmästä koulutuksesta ja ammatista riippumatta pärjätäkseen tässä vaativassa ympäristössä ihminen tarvitsee laaja-alaista kielitaitoa, kulttuurien ymmärtämistä ja maailmankansalaisen avaraa asennetta. Kansainvälisen liiketoiminnan lukio antaa eväät nuorelle opetella havainnoimaan, ymmärtämään ja analysoimaan tätä moniulotteista ja koko ajan muuttuvaa toimintaympäristöä.

Olli Rehn

Suomen pankin johtokunnan jäsen, finanssivalvonnan johtokunnan puheenjohtaja

Kansainvälisen liiketoiminnan linjan opiskelijat ovat ydinkysymyksen äärellä: Suomi menestyy ja suomalaisten hyvinvointi paranee vain osaamistamme ja kansainvälistä kilpailukykyä kasvattamalla. Kansainvälisen liiketoiminnan tunteminen on siis tärkeä ammattitaito nyt ja tulevaisuudessa. On hienoa että alan opiskelu on mahdollista aloittaa jo lukiossa. Voimia ja menestystä tärkeisiin opintoihinne!

Anttoni Palm

Tuotantoyhtiö ARTLAB Productions Oy, Toimitusjohtaja

Tulevaisuudessa yhä useampi meistä päätyy yrittäjäksi. Toisille yritystoiminta tarkoittaa itsensä toteuttamista ja toiset haluavat valloittaa maailman huomiseen mennessä. Eivätkä nämä ole millään tavalla toisiaan poissulkevia. Oli fokus mikä tahansa, vaatii yritysmaailmassa menestyminen laaja-alaista ymmärrystä ihmisestä, yhteiskunnasta, taloudesta ja ennen kaikkea tulevaisuudesta. Tätä tietoisuutta Lyk on keskittynyt laajentamaan.

Sanni Kaikkonen

Promootiotoimisto Sunnyone Promotion Oy, toimitusjohtaja

Olisin itse toivonut, että ollessani lukioikäinen minulla olisi ollut mahdollisuus opiskella yrittäjyyteen ja kansainväliseen liiketoimintaan liittyviä asioita LYKin kaltaisessa oppilaitoksessa. Yrittäjyys on yhä enenevässä määrin tulevaisuuden työntekemisen muoto. Mitä aiemmin aikuisuuden kynnyksellä oleva nuori pääsee sisälle yrittäjyyden ja kv-liiketoiminnan maailmaan, sitä paremmat ovat edellytykset löytää suunta omalle tulevaisuudelle, kun kaikki mahdollisuudet ovat avoinna!

Sirpa Pietikäinen

Kauppatieteiden maisteri, europarlamentaarikko vuodesta 2008, aiemmin kansanedustaja ja ympäristöministeri

Koen kummiuden tärkeänä, koska tulevaisuus on nuorten käsissä. On hienoa olla tukemassa sellaista koulutusta, joka antaa aktiivisille ja fiksuille nuorille eväät maailman parempaan ymmärtämiseen ja sitä kautta paitsi olemassa olevien,
myös tulevien, ongelmien ratkomiseen parhaimmillaan jo ennen kuin ne ovat syntyneet. Vain parempi ymmärrys ja nuorten kannustaminen kokonaisuuksien ymmärtämiseen voi auttaa tekemään oivalluksia, kuten Kopernikus tai Galileo Galilei aikanaan tekivät.

Petri Parvinen

Strategisen markkinoinnin ja johtamisen professori, Helsingin yliopisto

Olen suunnattoman ylpeä Lauttasaaren yhteiskoulun tekemästä työstä, jolla he samanaikaisesti uudistavat lukion pedagogiaa, mutta vastaavat myös opiskelijoiden todellisiin tarpeisiin ja haluihin.
Tämä on todella harvinainen uudistusesimerkki. Haluan olla täysin rinnoin mukana tarjoamassa yritteliäille nuorille mahdollisuuksia ajatella isosti ja toteuttaa itseään jo ennen yliopistoa.

Yhteistyökumppanit

Yritykset huolehtivat yhteiskuntavastuustaan siten, että esimerkiksi ympäristövastuun ohella ne osallistuvat myös nuorten koulutuksen tukemiseen. Yrityksissä tarjotaan nuorille mahdollisuuksia harjoitella myyntiosaamista, kohdata asiakkaita erilaisissa tilanteissa, tehdä työtä erilaisissa yrityksissä ja organisaatioissa. Nuoret näkevät oppiaineiden merkitykset työelämässä ja ymmärtävät teorian ja käytännön yhteydet. Ja kaikki tämä kansainvälisellä twistillä!

Teemme tiivistä korkeakouluyhteistyötä esimerkiksi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun sekä Turun kauppakorkeakoulun kanssa. Sekä lukuisten upeiden yhteistyöyritysten kanssa.