Hae yläkouluun

Lauttasaaren yläkoulu toimii lähikouluna Lauttasaaren alueen nuorille.

Otamme painotusluokille oppilaita myös muualta, mikäli tilaa on. Urheiluluokan valinnassa asuinpaikalla ei ole merkitystä. Hakuaika 7.-luokalle on 15.11. – 15.12.2021.

Pidämme vanhempainillan 6.-luokkalaisten huoltajille 9.11.2021 klo 18.00. Paikkana on Lauttasaaren yhteiskoulun Juliussali. Koronatilanteesta johtuen toivomme, että paikalle tulisi vain yksi huoltaja/oppilas. Tilaisuudessa kerrotaan opiskelusta Lauttasaaren yhteiskoulussa ja esitellään painotusluokat, joita ovat tiede, urheilu ja kielikylpy.

9.11. vanhempainillan materiaalit:

7.LUOKKIEN OPPILAAKSIOTTOPÄÄTÖKSET POSTITETAAN 18.3.2022.

Hakeminen

Tiedeluokka

Tiedeluokalla opiskelussa painotetaan luonnontieteellisiä kokonaisuuksia. Opiskelussa on projektiluontoista yhteistyötä kumppaneiden, kuten korkeakoulujen ja yritysten kanssa. Tiedeluokalla on yksi valinnaisaine painotuksen mukaan 8.- ja 9.-luokilla. Tiedeluokalla oppilaat pääsevät toteuttamaan myös omia tiedeprojektejaan. Luokalle voi hakea laatimalla hakuvideon ja lähettämällä sen tiedeluokan hakulomakkeessa ilmoitettuun osoitteeseen. Oppilaspaikkoja luokalla on 18 ja heidät valitaan lähikoulualueelta. Lue tarkemmat hakuohjeet alla olevasta hakulomakkeesta.

U-luokka

U-luokka koostuu uimareista ja koripalloilijoista. Työjärjestyksessä on viikossa vähintään 10 tuntia harjoittelua, joka koostuu lajiharjoituksista, liikuntatunneista ja yleisvalmennuksesta. 8. ja 9. luokalla tämän luokan valinnaisaineet koostuvat liikunnasta, joka tukee tavoitteellista harjoittelua. U-luokan toiminnassa noudatetaan Kasva urheilijaksi -oppisisältöjä, jotka ovat yhteisiä urheiluakatemiakouluissa. Uintiharjoittelu tapahtuu koulun omassa uimahallissa ja koripalloharjoittelu koulun liikuntasaleissa. U-luokalle oppilaat valitaan valtakunnallisen soveltuvuuskokeen perusteella. U-luokalle valitaan 12 uimaria ja 12 koripalloilijaa. Uimareiden uintiharjoitukset sisältyvät yhteistyöseurojen kausimaksuun. ToPoLa järjestää koripalloilijoiden lajivalmennuksen.

Helsingin kaupungin kouluissa 6. luokalla olevat toimivat seuraavasti: Täytä Wilmassa hakulomake, jolla haetaan Lauttasaaren yhteiskouluun ja kirjoita lisätietoihin hakevasi U-luokalle uimarina tai koripalloilijana. Tämän lisäksi täytä alla oleva Urhean hakulomake (uinti tai koripallo) ja palauta se Lauttasaaren yhteiskouluun lomakkeessa olevien ohjeiden mukaisesti.

Muissa kuin Helsingin kaupungin kouluissa 6. luokalla olevat toimivat seuraavasti: Täytä alla oleva hakulomake muille kuin Helsingin kaupungin koululaisille sekä Urhean hakulomake ja palauta molemmat niissä olevien ohjeiden mukaisesti Lauttasaaren yhteiskouluun.

Urheiluluokkien soveltuvuuskokeen perusosa pidetään ke 19.1.2022. Soveltuvuuskoe alkaa klo 9.00. Ole liikuntasalien aulassa paikalla klo 8.45. Koe kestää osallistujien määrästä riippuen noin klo 14 asti. Koululla tarjotaan lounas kaikille osallistujille.

Lauttasaaren yhteiskoulun u-luokalle hakeville tehdään koulukohtaisena soveltuvuuskokeen osana myös haastattelu. Uimareiden haastattelu on lajitestin yhteydessä perjantaina 21.1..

Koripalloilijoiden haastattelu on torstaina 20.1. Lauttasaaren yhteiskoululla ryhmiteltynä seuraavasti:

Sukunimen ensimmäinen kirjain A – I klo 9.00 – 10.30
Sukunimen ensimmäinen kirjain J – P klo 10.45 – 12.15
Sukunimen ensimmäinen kirjain R – Ö klo 12.45 – 14.15

Lauttasaaren yhteiskoulun urheiluluokan soveltuvuuskokeen yleisosan varatestipäivä on 7.2.2022. Testi alkaa klo 9.00. Testattavat kokoontuvat ennen tätä liikuntasalien aulaan.

Uinnin lajitestin varapäivä on 9.2.2022 Lauttasaaren yhteiskoulun uimahallissa. Testi alkaa klo 9.00. Testattavat kokoontuvat ennen tätä liikuntasalien aulaan.

Lauttasaaren yhteiskoulun urheiluluokalle hakevien koripalloilijoiden lajitestin varatestipäivä on 9.2.2022. Tarkempi aikataulu, paikka ja ohjeet ovat Urhean sivuilla.

Ruotsin kielikylpy

Helsingin kaupungin 6. luokkalaiset täyttävät Wilmassa Helsingin kaupungin lomakkeen. Muut kuin Helsingin kaupungin koululaiset täyttävät alla olevan Helsingin kaupungin ulkopuolelta tulevien hakulomakkeen ja palauttavat sen Lauttasaaren yhteiskouluun lomakkeessa olevien ohjeiden mukaisesti.

Hakulomakkeet

Kyselyt ja lisätiedot hakemisesta