Hae yläkouluun

Lauttasaaren yläkoulu toimii lähikouluna Lauttasaaren alueen nuorille.

Otamme painotusluokille oppilaita myös muualta, mikäli tilaa on. Urheiluluokan valinnassa asuinpaikalla ei ole merkitystä. Hakuaika 7.-luokalle on 14.11. – 7.12.2022.

Pidämme vanhempainillan 6.-luokkalaisten huoltajille 8.11.2022 klo 18.00. Paikkana on Lauttasaaren yhteiskoulun Juliussali. Tilaisuudessa kerrotaan opiskelusta Lauttasaaren yhteiskoulussa ja esitellään painotusluokat, joita ovat tiede, urheilu ja kielikylpy. Lataa tästä vanhempainillan esitykset:

Lykin esittely

Tiedeluokan esittely

Kielikylvyn ja kielirikasteisen opetuksen esittely

7.LUOKKIEN OPPILAAKSIOTTOPÄÄTÖKSET POSTITETAAN 24.3.2023.

 

Hakeminen

 

 

Tiedeluokka

Tiedeluokalla opiskelussa painotetaan luonnontieteellisiä kokonaisuuksia. Opiskelussa on projektiluontoista yhteistyötä kumppaneiden, kuten korkeakoulujen ja yritysten kanssa. Tiedeluokalla on yksi valinnaisaine painotuksen mukaan 8.- ja 9.-luokilla. Tiedeluokalla oppilaat pääsevät toteuttamaan myös omia tiedeprojektejaan. Oppilaat valitaan lähikoulualueelta. Lue tarkemmat hakuohjeet alla olevasta hakulomakkeesta.

 

U-luokka

U-luokka koostuu uimareista ja koripalloilijoista. Työjärjestyksessä on viikossa vähintään 10 tuntia harjoittelua, joka koostuu lajiharjoituksista, liikuntatunneista ja yleisvalmennuksesta. 8. ja 9. luokalla tämän luokan valinnaisaineet koostuvat liikunnasta, joka tukee tavoitteellista harjoittelua. U-luokan toiminnassa noudatetaan Kasva urheilijaksi -oppisisältöjä, jotka ovat yhteisiä urheiluakatemiakouluissa. Uintiharjoittelu tapahtuu koulun omassa uimahallissa ja koripalloharjoittelu koulun liikuntasaleissa. U-luokalle oppilaat valitaan valtakunnallisen soveltuvuuskokeen perusteella. U-luokalle valitaan 12 uimaria ja 12 koripalloilijaa. Uimareiden uintiharjoitukset sisältyvät yhteistyöseurojen kausimaksuun. ToPoLa järjestää koripalloilijoiden lajivalmennuksen.

Helsingin kaupungin kouluissa 6. luokalla olevat toimivat seuraavasti: Täytä Wilmassa hakulomake, jolla haetaan Lauttasaaren yhteiskouluun ja kirjoita lisätietoihin hakevasi U-luokalle uimarina tai koripalloilijana. Tämän lisäksi täytä alla oleva Urhean hakulomake (uinti tai koripallo) ja palauta se Lauttasaaren yhteiskouluun lomakkeessa olevien ohjeiden mukaisesti.

Muissa kuin Helsingin kaupungin kouluissa 6. luokalla olevat toimivat seuraavasti: Täytä alla oleva hakulomake muille kuin Helsingin kaupungin koululaisille sekä Urhean hakulomake ja palauta molemmat niissä olevien ohjeiden mukaisesti Lauttasaaren yhteiskouluun.

Urheiluluokkien soveltuvuuskokeen perusosa pidetään ke 18.1.2023. Soveltuvuuskoe alkaa klo 9.00. Ole liikuntasalien aulassa paikalla klo 8.45. Koe kestää osallistujien määrästä riippuen noin klo 14 asti. Koululla tarjotaan lounas kaikille osallistujille.

Soveltuvuuskokeen perusosan varatesti on maanantaina 6.2.2023 klo 9.00. Ole liikuntasalien aulassa paikalla klo 8.45.

Yleistestin lisäksi uimarit ja koripalloilijat tekevät lajitestin 20.1.2023. Lajitestin varapäivä on keskiviikko 8.2.2023. Uinnin varatesti alkaa Lauttasaaren yhteiskoulun uimahallissa klo 9.00. Katso lajitestin paikat ja kellonajat alla olevasta linkistä

Lauttasaaren yhteiskouluun hakevien uimarien ja koripalloilijoiden lajitestiä käytetään myös soveltuvuuskokeen perusosan koulukohtaisena osana siten, että lajitestin pisteistä saa koulukohtaiseen osaan pisteitä seuraavan taulukon mukaisesti

Lajitestin pisteet Koulukohtainen osa
0-3 0
4 1
5 2
6 3
7 4
8 5
9 6
10 7
11-12 8

Esimerkki: Urheilija saa lajitestistä 8 pistettä. Tällöin hän saa koulukohtaiseen osaan 5 pistettä ja hänen soveltuvuuskokeensa perusosan heikoin osa jätetään huomioimatta.

Ruotsin kielikylpy

Helsingin kaupungin 6. luokkalaiset täyttävät Wilmassa Helsingin kaupungin lomakkeen. Muut kuin Helsingin kaupungin koululaiset täyttävät alla olevan Helsingin kaupungin ulkopuolelta tulevien hakulomakkeen ja palauttavat sen Lauttasaaren yhteiskouluun lomakkeessa olevien ohjeiden mukaisesti.

 

Hakulomakkeet

Kyselyt ja lisätiedot hakemisesta

Lauttasaaren yhteiskoulu
Isokaari 19,
00200 Helsinki, Finland
+358 9 684 1270