Hae yläkouluun

Yläkoulu

Lauttasaaren yläkoulu toimii lähikouluna Lauttasaaren alueen nuorille.

Otamme painotusluokille oppilaita myös muualta, mikäli tilaa on. Urheiluluokan valinnassa asuinpaikalla ei ole merkitystä.

Tiedeluokka

Tiedeluokalla opiskelussa painotetaan luonnontieteellisiä kokonaisuuksia. Opiskelussa on projektiluontoista yhteistyötä kumppaneiden, kuten korkeakoulujen ja yritysten kanssa. Tiedeluokalla on yksi valinnaisaine painotuksen mukaan 8.- ja 9.-luokilla. Tiedeluokalla oppilaat pääsevät toteuttamaan myös omia tiedeprojektejaan. Luokalle voi hakea laatimalla hakuvideon ja lähettämällä sen tiedeluokan hakulomakkeessa ilmoitettuun osoitteeseen. Oppilaspaikkoja luokalla on 18 ja heidät valitaan lähikoulualueelta. Lue tarkemmat hakuohjeet alla olevasta hakulomakkeesta.

U-luokka

U-luokka koostuu uimareista ja koripalloilijoista. Työjärjestyksessä on viikossa vähintään 10 tuntia harjoittelua, joka koostuu lajiharjoituksista, liikuntatunneista ja yleisvalmennuksesta. 8. ja 9. luokalla tämän luokan valinnaisaineet koostuvat liikunnasta, joka tukee tavoitteellista harjoittelua. U-luokan toiminnassa noudatetaan Kasva urheilijaksi -oppisisältöjä, jotka ovat yhteisiä urheiluakatemiakouluissa. Uintiharjoittelu tapahtuu koulun omassa uimahallissa ja koripalloharjoittelu koulun liikuntasaleissa. U-luokalle oppilaat valitaan valtakunnallisen soveltuvuuskokeen perusteella. U-luokalle valitaan 12 uimaria ja 12 koripalloilijaa. Uimareiden uintiharjoitukset sisältyvät yhteistyöseurojen kausimaksuun. ToPoLa järjestää koripalloilijoiden lajivalmennuksen.

Helsingin kaupungin kouluissa 6. luokalla olevat toimivat seuraavasti: Täytä Wilmassa hakulomake, jolla haetaan Lauttasaaren yhteiskouluun ja kirjoita lisätietoihin hakevasi U-luokalle uimarina tai koripalloilijana. Tämän lisäksi täytä alla oleva Urhean hakulomake (uinti tai koripallo) ja palauta se Lauttasaaren yhteiskouluun lomakkeessa olevien ohjeiden mukaisesti.

Muissa kuin Helsingin kaupungin kouluissa 6. luokalla olevat toimivat seuraavasti: Täytä alla oleva hakulomake muille kuin Helsingin kaupungin koululaisille sekä Urhean hakulomake ja palauta molemmat niissä olevien ohjeiden mukaisesti Lauttasaaren yhteiskouluun.

Urheiluluokkien soveltuvuuskokeen perusosa pidetään 27.1.2021.

Lajitesti on 29.1.2021.

Lisätietoja soveltuvuuskokeesta →

Ruotsin kielikylpy

Helsingin kaupungin 6. luokkalaiset täyttävät Wilmassa Helsingin kaupungin lomakkeen. Muut kuin Helsingin kaupungin koululaiset täyttävät alla olevan Helsingin kaupungin ulkopuolelta tulevien hakulomakkeen ja palauttavat sen Lauttasaaren yhteiskouluun lomakkeessa olevien ohjeiden mukaisesti.

Harrasteaukko

Lauttasaaren yhteiskoulu pyrkii lukuvuodesta 2019 – 2020 alkaen toteuttamaan harrasteaukkoa peruskoululaisten työjärjestyksissä. Tavoitteena on, että peruskoululaisten koulu loppuisi keskiviikkoisin viimeistään klo 14.30.

Yläkoulu

Lauttasaaren yläkoulu toimii lähikouluna Lauttasaaren alueen nuorille.

Tiedeluokka

Tiedeluokalla opiskelussa painotetaan luonnontieteellisiä kokonaisuuksia. Opiskelussa on projektiluontoista yhteistyötä kumppaneiden, kuten korkeakoulujen ja yritysten kanssa. Tiedeluokalla on yksi valinnaisaine painotuksen mukaan 8.- ja 9.-luokilla. Tiedeluokalla oppilaat pääsevät toteuttamaan myös omia tiedeprojektejaan. Luokalle voi hakea laatimalla hakuvideon ja lähettämällä tiedeluokan hakulomakkeen siinä ilmoitettuun osoitteeseen. Oppilaspaikkoja luokalla on 18 ja heidät valitaan lähikoulualueelta. Lue tarkemmat hakuohjeet alla olevasta hakulomakkeesta.

U-luokka

Urheiluluokkien soveltuvuuskokeen perusosa pidetään 27.1.2021.

Lajitesti on 29.1.2021.

Lisätietoja soveltuvuuskokeesta →

Ruotsin kielikylpy

Harrasteaukko

Avoimet ovet

6-luokkalaiset ovat tervetulleita tutustumaan kouluumme avoimien ovien päivänä torstaina 9.1.2020 klo 18.00.

Kyselyt ja lisätiedot hakemisesta

Lauttasaaren yhteiskoulu