Hae lukioon

Lauttasaaren yhteiskoulun Kansainvälisen liiketoiminnan lukiossa on kaksi erillistä hakukohdetta kevään yhteishaussa: yleislinja ja kansainvälisen liiketoiminnan linja  (opintopolku.fi -sivulla otsikolla ”Lukion yrittäjyyden ja kansainvälisen liiketoiminnan linja (erityinen koulutustehtävä)”).

Lukiossamme on lukuvuonna 2022 – 2023 aloituspaikkoja 100. Kansainvälisen liiketoiminnan linjan paikkoja näistä on enintään 32 ja yleislinjan 68.

Lykin avoimia ovia vietettiin torstaina 27.1.

Tästä klikkaamalla pääset katsomaan tallenteen avoimista ovistamme.

Hakeminen

Yleislinja

Yleislinjalle haetaan kevään yhteishaussa. Lukioomme ei tarvita täyttää hakuvaiheessa ainevalintakorttia, vaan kaikille opiskelijaksi hyväksytyille lähetetään kesällä sähköinen ainevalintakortti täytettäväksi.

Science-polulle ei tarvitse erikseen hakea, vaan kaikki halukkaat opiskelijat pääsevät Science-polulle ilmoittautumalla siihen kesällä ainevalintakortin kautta tai vasta myöhemmin lukukauden alettua. Lue Science-polusta lisää klikkaamalla tästä.

Kansainvälisen liiketoiminnan linja

Kansainvälisen liiketoiminnan linjalle haetaan kevään yhteishaussa.

Puolet hakupisteistä määräytyy peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella (max. 10p) ja puolet pääsykokeen perusteella (max. 10p).  Jotta hakija voi tulla valituksi, tulee hänen lukuaineiden keskiarvonsa olla vähintään 8,5. Kansainvälisen liiketoiminnan linjan pääsykoe koostuu hakuvideosta ja pääsykoepäivänä tehtävistä näytöistä ja testeistä. Pääsykoe testaa sekä kielellisiä että tiedollisia valmiuksia, painottuen taloussivistykseen. Lisäksi pääsykoe mittaa hakijan motivaatiota linjalla opiskeluun.

Hakuvideon lähettäneille lähetetään erillinen kutsu pääsykoepäivään, joka pidetään 26.4.2022 klo 9.00-16.00 Lauttasaaren yhteiskoulussa.

Ohjeet hakuvideon tekemiseen ja jakamiseen:

Lähetä linkki videoon (EI ladattavaa tiedostoa) viimeistään torstaina 31.3.2022 sähköpostitse osoitteeseen hakemus@lauttasaarenyhteiskoulu.fi. Kirjoita aihekenttään ”HAKU, Sukunimi etunimi”.

Varmista, että olet jakanut tarvittavat oikeudet videon katseluun ja että video on katsottavissa vähintään pääsykoepäivään saakka. Lähetä viestisi henkilökohtaisesta sähköpostistasi ja sisällytä kaikki tarvittava tieto samaan viestiin. Kerro myös, mistä koulusta olet.

Hakuvideossa keskeistä on vastata alla esitettyihin kysymyksiin suomeksi. Vastausten ohella videossa arvioidaan suullista viestintää.

• Kuka sinä olet?
  • Mitä yrittäjämäinen toimintatapa sinulle tarkoittaa?
  • Mitkä asiat motivoivat sinua hakemaan Kansainvälisen liiketoiminnan linjalle?
  • Mitä tarjottavaa sinulla on antaa linjalle ja muille linjalaisille
  • Lopuksi voit antaa kielinäytteen jollakin vieraalla kielellä. Kielinäytteeksi ei riitä pelkkä tervehdys.

HUOM! Hakuvideon pisteet ovat osa pääsykokeen kokonaispistemäärää.

Kyselyt ja lisätiedot hakemisesta

Opinto-ohjaajat

Ville-Pekka Eerola
ville-pekka.eerola@lauttasaarenyhteiskoulu.fi

Laura Savolainen
laura.savolainen@lauttasaarentyhteiskoulu.fi

Linja- ja polkukoordinaattorit

Science-koordinaattori Tiina Mölläri
tiina.mollari@lauttasaarenyhteiskoulu.fi

KVL-koordinaattori Simo Karvinen
simo.karvinen@lauttasaarenyhteiskoulu.fi

Koulun toimisto
toimisto@lauttasaarenyhteiskoulu.fi

Muut yhteystietomme löydät Yhteystiedot-sivulta.