Hae lukioon

Käy tutustumassa Kansainvälisen liiketoiminnan lukioomme avoimien ovien tallenteesta!

Lauttasaaren yhteiskoulun Kansainvälisen liiketoiminnan lukiossa on lukuvuonna 2021 – 2022 aloituspaikkoja 100. Kansainvälisen liiketoiminnan linjan paikkoja näistä on enintään 32 ja yleislinjan 68.

Kansainvälisen liiketoiminnan linjalle on erillinen haku.

Lukioomme ei tarvita ainevalintakorttia.

Hakeminen

Huomaa muuttunut ennakkotehtävän palautuspäivä: Palauta videosi viimeistään sunnuntaina 11.4.2021.

Kansainvälisen liiketoiminnan linja

Haku kansainvälisen liiketoiminnan linjalle tapahtuu yhteishaun avulla. Pääsykokeesta voit saada 0 – 10 pistettä.

Puolet hakupisteistä määräytyy peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella (vähintään 8,5) (10p) ja puolet pääsykokeen perusteella (10p).

Ennen pääsykoetta äänitä noin 2 minuutin esittelyvideo itsestäsi, jossa pohdit seuraavia asioita:

Lauttasaaren yhteiskoululla on erityinen koulutustehtävä, jossa kansainvälinen liiketoiminta ja yrittäjyys ovat keskeiset teemat. Mitä yrittäjämäinen toimintatapa sinulle tarkoittaa? Mitkä asiat motivoivat sinua hakemaan kansainvälisen liiketoiminnan linjalle? Kerro myös itsestäsi ja siitä, mitä tarjottavaa sinulla on linjalle sekä muille linjalaisille.

Tee videosi suomeksi, mutta halutessasi voit sisällyttää videoon näytteen vieraan kielen taidoistasi.

Lähetä linkki videoon (EI ladattavaa tiedostoa) viimeistään sunnuntaina 11.4.2021. sähköpostitse osoitteeseen hakemus@lauttasaarenyhteiskoulu.fi. Kirjoita aihekenttään ”HAKU, Sukunimi Etunimi.

Varmista, että olet jakanut tarvittavat oikeudet videon katseluun ja että video on katsottavissa vähintään pääsykoepäivään saakka. Lähetä viestisi henkilökohtaisesta sähköpostistasi ja sisällytä kaikki tarvittava tieto samaan viestiin. Kerro myös, mistä koulusta olet.

Huomaathan, että emme huomioi myöhässä toimitettuja hakemuksia.

Pääsykoe järjestetään tiistaina 27.4.2021. Lähetämme esittelyvideon ajoissa lähettäneille hakijoille kutsun pääsykokeeseen noin viikkoa ennen koepäivää. Saat kutsun samaan sähköpostiin, jonka kautta lähetit hakemuksesi.

Huomaa, että pääsykoe kestää koko päivän.

Lukiopaikka tulee vastaanottaa kesäkuun aikana. Tarkempi päivä ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja manna.parvinen@lauttasaarenyhteiskoulu.fi.

Lauttasaaren yhteiskoulu
Isokaari 19

Yleislinja

Yleislinjalle haetaan yhteishaussa. Lukioomme ei tarvita ainevalintakorttia.

Science-polku

Science-polulle ei tarvitse erikseen hakea, vaan kaikki opiskelijat pääsevät kursseille ilmoittautumalla. Science-kursseilla kootaan portfoliota, jolla opiskelija voi hakea Science-diplomia. Diplomi myönnetään opiskelijoille, joilla on suoritettuna vähintään 4 koulun soveltavaa science-kurssia sekä vähintään yhden luonnontieteellisen aineen pakolliset ja syventävät kurssit.

Kyselyt ja lisätiedot hakemisesta

Lauttasaaren yhteiskoulu