Tervetuloa KVL -päivään 10.12.2019
29/11/2019

Työpajaa pitää Nordean asiantuntija.

Ilmottaudu tästä.

Gasum pohjoismaisen kestävän kehityksen edistäjänä

Miten Gasum edistää kestävää kehitystä? Miten lmastonmuutokseen voidaan vaikuttaa energiavalinnoilla? Mitä on kiertotalous, ja mitä Gasum tekee sen edistämiseksi? Työpajassa saadaan vastaukset näihin kysymyksiin ja tutustutaan Gasumiin yrityksenä. Työpajaa pitää Roosa Jaakkola.
Ilmottaudu tästä.

Toimitusketjupeli: Miten globaalit toim­i­tus­ketjut muokkaa­vat maail­maa?
Työpajassa pelataan Sveitsissä yliopisto-opiskelijoille  kehitettyä peliä toimitusketjuista. Työpajaa pitää apulaisprofessori Lauri Saarinen.
Ilmottaudu tästä.

Valoa pimeään ohjelmoimalla
Valot, jotka reagoivat ääneen? Valot, jotka reagoivat liikkeeseen tai hämärään? Näitä toimintoja päästään kokeilemaan ohjelmointi pajassa. Paja sopii hyvin aloittelijoille, mutta kokeneemmatkin ohjelmoijat ovat tervetulleita! Työpajassa ohjelmoidaan Adafruitin Circuit Playground Express alustoilla, kuvallisella ohjelmointikielellä. Työpajaa vetää Viivi Vertanen, Joonas Tynjälä ja Alexander Streng.
Ilmottaudu tästä.

Back to the Future
Työpajassa hahmotellaan erilaisten vaihtoehtoisten tulevaisuuspolkujen rakentumista ja yksilön vaikutusmahdollisuuksia omaan ja yhteiseen tulevaisuuteen. Tulevaisuus ei tule vaan se tehdään! Työpajaa pitää tulevaisuuskurssin opettaja Sarianna Alho.
Ilmottaudu tästä.

Tulevaisuuden palvelu (englanniksi)
Työpajassa tehdään tulevaisuuden palvelumuotoiluun liittyvä tehtävä. Työpajaa pitää Natasha Overell.
Ilmottaudu tästä.

Satelliittikuvien hyödyntäminen ympäristön tutkimisessa
Pikaopas ESA:n satelliittidatan käyttöön. – Satellite Images in Environmental Research. An Introduction to EO Browser. Työpajaa pitää sateliittidataa opetuksessaan hyödyntävä, ESA:n kilpailussa menestynyt opettaja Anna Aaltonen.
Ilmottautu tästä.

Vastuullisen liiketoiminnan työpaja
Maailma muuttuu ja yritysten, jotka ovat keskittyneet maksimoimaan voittoja on muututtava. Ympäristö- ja yhteiskunnalliset arvot ovat jo monen yrityksen toiminnan keskiössä. Työpajassa pohditaan vastuullisuutta kahden suomalaisen startupin näkökulmasta sekä sitä, miten nuoret voivat nopeuttaa muutosta. Oxygen 2050 on kansainvälinen yrittäjien, sijoittajien ja muutoksen tekijöiden liike paremman maailman puolesta.
Ilmottaudu tästä.

Tieteen rahoitus: Miten minä voin osallistua maailman pelastamiseen ja mitä sitä varten kannattaisi opiskella?
Maailma ei pelastu vain lihan syömistä ja lentämistä vähentämällä, vaan ihmiskunnalla on ilmastonmuutoksen lisäksi ratkaistavana muitakin suuria haasteita; esimerkiksi puhdas vesi ja ruoka, tehokkaat lääkkeet, liikenne, energiantuotanto, kyberturvallisuus. Ratkaisujen kehittäminen mahdollista, mutta se vaatii työtä osaamista. Onneksi Suomessa kaikki voivat opiskella ja itse osallistua maailman pelastamiseen! Kerrataan pari hienoa tarinaa pitkäjänteisestä työstä ja mitä hyvää sillä on saatu aikaan, ja keskustellaan mitkä haasteet kiinnostaisi ja mitä asioita voisi opiskella että pääsee mukaan niitä ratkaisemaan. Työpajaa pitää tieteen rahoituksen asiantuntija Eeva Viinikka.
Ilmottaudu tästä.

Mikromuovit ja liikenne: Miten liikkuminen ja liikenne lisäävät mikromuovien määrä ympäristössä?
Tule tutkimaan mikromuoveja sekä pohtimaan omien liikkumisvalintojesi ympäristövaikutuksia Helsingin kaupungin ympäristöpalvelujen tiedetyöpajaan. Työpajaa pitää Esta Ekman ja Kirsikka Pynnönen Suomen Ympäristökeskuksesta.
Ilmottaudu tästä.

Eu jäsenyyden ja Euron merkitys Suomelle käytännön maahantuontiyrityksessä.
Miten asiat oli ennen ja mitä muutoksia Eu jäsenyys ja Euro toivat tullessaan maahantuontiyritysten näkökulmasta? Typajassa pelataan myös valuuttabingoa.Työpajaa pitää maahantuntiyrittäjä Risto Suomio.
Ilmottauttaudu tästä.

Sijoittaminen 2.0  (VARATTU)

Opettajien työpaja: Tytöt ja teknologia.

LISÄTIETOJA:

Manna Parvinen

manna.parvinen@lauttasaarenyhteiskoulu.fi

+358 40 9401 468

kvl_logo.PNG
PERUSKOULUN OHJELMA:
10:45-11:45 Tiedepaukku show ja ruokailu vuoroissa
n. klo 12-14 Leonardo da Vinci elokuva