Suurin kansainvälisen liiketoiminnan päivä LYKin historiassa. Kirjoitus Patrik Hoppania 1a.
12/02/2019

Hieno KVL-päivä takana, kiitos kaikille!

KVL-päivän ensimmäinen ohjelma alkoi salissa noin kello 9:45 Gian-Luca Ciolettinin esityksellä, joka kertoi Suomen talouden kehityksestä vuosien varrelta. Cioletti kertoi miten Suomen vientituotteet ovat siirtyneet metsätaloudesta palveluihin.

Seuraavaksi vuorossa oli kuuluisa Hjallis Harkimo. Hän opasti salin kuuntelijoita miten kehittyä yrittäjäksi ja kuinka voi selviytyä hankalista yrittäjyyden esteistä. Lisäksi Harkimo kertoi matkastaan missä hänestä tuli arvostettu liikemies ja kansanedustaja.

Hjalliksen luentoa seurasi Reidar Wasenius. Wasenius kertoi mitä bisnesenkeli tekee ja kuinka he tukevat suuria start-upeja. Esityksen pääpaino oli Fibanin eli Finnish business angel networkin toiminnasta ja heidän tekemästään työstään Suomessa. Wasenius yllätti yleisön äänellään jonka moni tunnisti puhelimen vastaajasta ja junien kuulutuksista.

Viimeiset kaksi luentoa ennen lounastaukoa pitivät Tuuli Ahava Nokiasta ja Petri Tulensalo Business Finlandista. Ahava puhui Nokian useista aiemmista tuotteista ja uusista Nokian projekteista. Yksi Nokian uusista innovaatioista oli dronella ihmisen korvaaminen pelastustöissä. Tulensalo puolestaan kertoi yrittäjyyden vaiheista ja niiden tekemisestä.

Ravitsevan lounaan jälkeen mentiin omiin pienempiin valitsemiin työpajoihin. Työpajoja oli esimerkiksi: Miten asut vuonna 2025, Yrityksen perustamisen vaiheet ja Uudenlaista liiketoimintaa kiertotaloudesta. Kiertotalous työpajassa päästiin  itsekin tekemään töitä. Työpajassa piti kehittää ryhmässä liikeidea, jossa käytettiin hyväksi tavaraa, mikä muuten menisi hukkaan. Kaikkiin työpajoihin valitettavasti ei pystynyt osallistumaan, mutta kaikki saivat kuitenkin jotain irti päivästä.