Kurssit

Kaikki lukion kursseista

Lukiossa on kolmenlaisia kursseja: pakollisia, syventäviä ja soveltavia. Yhden kurssin laskennallinen pituus on 38 tuntia (yksi tunti = 45 minuuttia opetusta). Pakollisia kursseja opiskelijalla on matematiikan laajuudesta riippuen 47 tai 51. Syventävät kurssit ovat pääasiassa pakollisiin kursseihin välittömästi liittyviä jatkokursseja. Joissakin aineissa on vain syventäviä kursseja (B2- ja B3-kielet). Pakolliset ja valtakunnalliset syventävät kurssit ovat ylioppilastutkinnon perusteena. Lisäksi joissakin aineissa on tarjolla koulukohtaisia syventäviä kursseja, kuten abikursseja. Suosittelemme syventäviä kursseja valittavaksi maksimimäärän niissä aineissa, jotka sisällytät yo-tutkintoosi, mutta sinun on suoritettava vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia. Soveltavat kurssit ovat työskentelytavoiltaan vaihtelevia yhteen tai useampaan aineeseen liittyviä kursseja. Ne ovat koulukohtaisia ja tarjonta voi vaihdella vuosittain.