Tärkeää

Talviloma: viikko 8 ma 22.2.– pe 26.2.2021

Lomakkeita

Oppilaskunta

Lauttasaaren yhteiskoulussa on yhteinen oppilaskunta yläkoulussa ja lukiossa. Oppilaskunnan hallituksen muodostavat eri luokka-asteilta ehdolle asettuneet oppilaat ja opiskelijat, joilla jokaisella on oma vastuualueensa.

Oppilaskunnan hallitus järjestää lukuvuoden aikana runsaasti erilaista toimintaa.

Hallituksen jäsenet:

➤ Takala Juhana
➤ Valpas Vilja.

Koulukoira Leevi

Olen Leevi, 8,5-vuotias labradorinnoutaja, Lauttasaaren yhteiskoulun virallinen koulukoira. Työparini on englannin opettaja Manna Parvinen.

Olen pentuajasta asti päässyt Mannan mukaan melkein kaikkialle. Niinpä olen tottunut erilaisiin ympäristöihin ja eri-ikäisiin ihmisiin. Keväällä 2018 suoritin yhdessä Mannan kanssa Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n työnäytön. Sitä ennen olin läpäissyt yhdistyksen soveltuvuuskokeen, jossa varmistettiin minun olevan luonteeltani koulumaailmaan sopiva. Lähetin Mannan myös Jyväskylän ammattikorkeakouluun suorittamaan Koira-avusteinen kasvatus- ja kuntoutustyö täydennyskoulutuksen.

Manna on tarkka työstäni ja varmistaa ryhmiltään aina etukäteen, onko läsnäoloni heille ok. Tunneilla minulla pitää kiirettä! Arvon tehtäviä ryhmille, kuljetan tehtäväpussukoita, pyöritän noppaa lautapeleissä ja onnenpyörää, kun pelataan sanastobingoa. Joskus pääsen mukaan suullisiin harjoituksiin ja kokeisiinkin rauhoittamaan joillekin oppilaille jännittävää tilannetta. Työpäivät ovat minulle todella mieluisia, mutta niiden jälkeen olen aika väsynyt. Joskus livahdan torkkumaan tunnin aikanakin, jos tilanne sen vain sallii. Sekin kuulemma rahoittaa oppilaita.

Minusta tuntuu, että useimpien oppilaiden ja henkilökunnan jäsenten mielestä olen todellinen sydäntenmurskaaja.

Tässä muutamia kommentteja työstäni koulukoirana:

Oppilailta:

Tosi kivaa!

Leevi on niin kiva virkistys! Ei aina pelkkä opettaja tunnilla.

Lisää asuja, koska ne on niin söpöjä.

Leevi on kiva koira.

Leevin läsnäolo rauhoittaa

Ei tee mieli huutaa ettei Leevi säikähdä. Koirilla on kuitenkin niin paljon parempi kuulo.

Kiva tulla enkuntunnille kun Leevi on siellä.

Leevi on koulun pomo!

Joo! Tule useammin kouluun!

Opettajilta:

Pitää aina huomioida allergikot – tosin vaatteissa tulee ihan sama määrä allergeeneja.

Leevi luo tunnelmaa ja rikkoo jäätä.

Eläinpedagogiikkaahan tutkitaan jatkuvasti, ei niitä turhaan kouluun tuoda.

Aina kun näen Leevin, sydämessäni läikähtää lämpö ja mieliala kohoaa saman tien!

Kaikki Leevin hassut asut herättää mussa rakkautta!

Tässä vielä muutama linkki, joista löydät tietoa koulukoirista. Ehkä minäkin pääsen joskus lehteen!