Meidän koulumme

Koulumme

Lauttasaaren yhteiskoulu (lykki) on vuonna 1945 perustettu yksityinen koulu Helsingin Lauttasaaressa. Koulun ylläpitäjä on Lauttasaaren yhteiskoulun kannatusyhdistys ry. Alun perin koulu oli oppikoulu. Nykyisin Lykissä toimivat peruskoulun vuosiluokat 7 – 9 ja Kansainvälisen liiketoiminnan lukio.

Mitä tarjoamme sinulle

Yläkoulu

Lykki (LYK) on turvallinen, huolehtiva ja välittävä kouluyhteisö, jossa voit jatkaa lukion loppuun asti. Peruskoulu tarjoaa laajan kielivalikoiman sekä paljon valinnanvaraa 8. ja 9. luokan oppiaineissa.
Meillä on ruotsin kielikylpyluokka jokaisella yläkoulun vuositasolla ja huippuvalmennusta valituille kilpauimareille. Uimaritoiminnan lisäksi meillä on oma luokka muille lahjakkaille urheilijoille. Syksyllä 2019 aloittaa tiedeluokka erityisesti luonnontieteistä kiinnostuneille oppilaille.
Urhea-yläkoulutoiminta tarjoaa joustavan mahdollisuuden opiskelun ja kilpaurheilun yhdistämiseen. Meillä voi opiskella kieliä, tieteitä ja taiteita kerhotoimintana ja valinnaisaineena.

Pätevät ja motivoituneet opettajamme opettavat ja kasvattavat nuoria pärjäämään jatko-opinnoissa sekä työelämässä.

Kansainvälisen liiketoiminnan lukio

1.8.2018 alkaen lukiollamme on erityisen koulutustehtävän lupa ja valtakunnallinen kehittämistehtävä. Kansainvälisen liiketoiminnan lukiossa opiskellaan lukion valtakunnallisten pakollisten ja syventävien kurssien lisäksi yrittäjyyden ja kansainvälisen liiketoiminnan perusteita kansainvälisen liiketoiminnan linjalla.  Kaikki opiskelijat suorittavat yhden peruskurssin, joka tukee opiskelua läpi lukio-opintojen. Lukioaikana on mahdollista opiskella useita yrittäjyyden ja kansainvälisen liiketoiminnan erikoiskursseja.

Yleislinjalla voit muodostaa oman, yksilöllisen opintopolkusi tai valita valmiin Science-polun.
Lykki tarjoaa upean mahdollisuuden osallistua kansainvälisiin projekteihin ja korkeakouluyhteistyöhön.

Lukiomme yhteistyökumppaneina ovat mm. Aalto-yliopisto ja Turun Kauppakorkeakoulu, joiden kanssa teemme erilaisia yhteistyöprojekteja  ja yrittäjyyshankkeita.

Katso lisää tästä →

Kansainvälisyys

Kansainvälisyyskasvatus on luonnollinen osa koulumme opetusta. Se näkyy monipuolisesti kielten ja kulttuurien tuntemuksen opetuksena kaikissa oppiaineissa.

Kansainvälisyys painottuu lukiomme Kansainvälisen liiketoiminnan linjan opiskelussa. Linjan opiskelijat osallistuvat kansainvälisiin projekteihin sekä kotimaassa että ulkomailla. Opintomatkoja tehdään Pohjoismaihin, Manner-Eurooppaan ja Aasiaan. Opiskelijoitamme lähtee säännöllisesti vaihtoon erilaisten vaihtojärjestöjen kautta. Meillä on tiiviit suhteet ystävyyskouluihimme Itävallassa, Saksassa, Ranskassa, Italiassa ja Kiinassa. Lähes vuosittain teemme opintomatkoja Tukhomaan, Pariisiin, Pietariin ja Berliiniin.

Kansainvälisyys

Meidän
arvomme

Oppilaan