Hae

Yläkoulu

Lauttasaaren yläkoulu toimii lähikouluna Lauttasaaren alueen nuorille.

Otamme painotusluokille (uinti ja kielikylpy) oppilaita myös muualta, mikäli tilaa on. Uimareiden valinnassa asuinpaikalla ei ole merkitystä.

Lukio

Tervetuloa tutustumaan Kansainvälisen liiketoiminnan lukioomme avoimien ovien päivänä torstaina 7.2.2019 klo 13.30 ja 18.00.

Lauttasaaren yhteiskoulun Kansainvälisen liiketoiminnan lukiossa on lukuvuonna 2019 – 2020 aloituspaikkoja 100. Kansainvälisen liiketoiminnan linjan paikkoja näistä on 32 ja yleislinjan 68.

Kansainvälisen liiketoiminnan linjalle on erillinen haku.

Lukioomme ei tarvita ainevalintakorttia.

Tiedeluokka

Tiedeluokalla opiskelussa painotetaan luonnontieteellisiä kokonaisuuksia. Opiskelussa on projektiluontoista yhteistyötä kumppaneiden, kuten korkeakoulujen ja yritysten kanssa.  Tiedeluokalla on yksi valinnaisaine painotuksen mukaan vuosittain. Tiedeluokalla oppilaat pääsevät toteuttamaan myös omia tiedeprojektejaan. Luokalle voi hakea laatimalla hakuvideon. Valinnassa painotetaan joulutodistuksen käsityön, ympäristöopin ja matematiikan numeroita. Oppilaat valitaan lähikoulualueelta. Lue tarkemmathakuohjeet alla olevasta hakulomakkeesta.

U-luokka

U-luokka koostuu uimareista ja koripalloilijoista. Työjärjestyksessä on viikossa vähintään 10 tuntia harjoittelua, joka koostuu lajiharjoituksista, liikuntatunneista ja yleisvalmennuksesta. 8. ja 9. luokalla tämän luokan valinnaisaineet koostuvat liikunnasta, joka tukee tavoitteellista harjoittelua. U-luokan toiminnassa noudatetaan Kasva urheilijaksi oppisisältöjä, jotka ovat yhteisiä urheiluakatemiakouluissa. Uintiharjoittelu tapahtuu koulun omassa uimahallissa ja koripalloharjoittelu koulun liikuntasalissa. U-luokalle oppilaat valitaan valtakunnallisen soveltuvuuskokeen perusteella. Koripalloilijoiden valintaan vaikuttaa soveltuvuuskokeen lisäksi oppilaan lähikoulu siten, että paikat täytetään ensisijaisesti Lauttasaaren koulualueen oppilailla. U-luokalle valitaan noin 25 oppilasta. Uimareiden uintiharjoitukset sisältyvät yhteistyöseurojen kausimaksuun.ToPoLa järjestää koripalloilijoiden lajivalmennuksen.
Tarkemmat hakuohjeet ovat alla olevissa lomakkeissa. Helsingin ulkopuolelta tulevat uimarit täyttävät myös hakulomakkeen Helsingin ulkopuolelta tuleville.

Helsingissä urheiluluokkien soveltuvuuskokeen perusosa pidetään 23.1.2019 ja lajiosa 25.1.2019.

Lisätietoja soveltuvuuskokeesta →

Ruotsin kielikylpy

Helsingin ulkopuolelta tulevat täyttävät Helsingin ulkopuolelta tulevien hakulomakkeen.

Harrasteaukko

Lauttasaaren yhteiskoulu pyrkii lukuvuodesta 2019 – 2020 alkaen toteuttamaan harrasteaukkoa peruskoululaisten työjärjestyksissä. Tavoitteena on, että peruskoululaisten koulu loppuisi keskiviikkoisin viimeistään klo 14.30.

Avoimet ovet

6-luokkalaiset ovat tervetulleita tutustumaan kouluumme avoimien ovien päivänä torstaina 10.1.2019

HAKEMINEN KANSAINVÄLISEN LIIKETOIMINNAN LINJALLE

Haku kansainvälisen liiketoiminnan linjalle tapahtuu yhteishaun avulla.

Pääsykokeesta voit saada 0 – 10 pistettä.

Puolet hakupisteistä määräytyy peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella (10p) ja puolet pääsykokeen perusteella (10p).

Pääsykoepäivänä on erilaisia yksilö- ja ryhmätehtäviä, jotka pisteytetään. Tehtävissä arvioidaan mm. tiedon käsittelyä ja prosessointia, ongelmanratkaisukykyä, kulttuurista osaamista sekä vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja.

Ennen pääsykoetta äänitä noin 2 minuutin esittelyvideo itsestäsi, jossa pohdit seuraavia asioita: Lauttasaaren yhteiskoululla on erityinen koulutustehtävä, jossa kansainvälinen liiketoiminta ja yrittäjyys ovat keskeiset teemat. Mitä yrittäjämäinen toimintatapa sinulle tarkoittaa? Mitkä asiat motivoivat sinua hakemaan Kansainvälisen liiketoiminnan linjalle? Kerro myös itsestäsi ja siitä, mitä tarjottavaa sinulla on linjalle sekä muille linjalaisille? Halutessasi voit liittää videon yhteyteen näytteen vieraan kielen taidostasi.

Lähetä linkki videoon (EI ladattavaa tiedostoa) viimeistään ti 5.4.2019 sähköpostitse osoitteeseen hakemus@lauttasaarenyhteiskoulu.fi. Kirjoita aihekenttään ”HAKU, Sukunimi etunimi”. Huomaathan, että emme huomioi myöhässä toimitettuja hakemuksia.

Varmista, että olet jakanut tarvittavat oikeudet videon katseluun ja että video on katsottavissa vähintään pääsykoepäivään saakka. Lähetä viestisi henkilökohtaisesta sähköpostistasi ja sisällä kaikki tarvittava tieto samaan viestiin. Kerro myös, mistä koulusta olet.

Lähetämme kutsun 7.5.2019 pidettävään pääsykokeeseen esittelyvideon ajoissa lähettäneille hakijoille. Saat kutsun samaan sähköpostiin, jonka kautta lähetit hakemuksesi. Huomaa, että pääsykoe kestää koko päivän.

Lukiopaikka tulee vastaanottaa kesäkuun aikana, tarkempi päivä ilmoitetaan myöhemmin.

Isokaari 19

Yläkoulu

Lauttasaaren yläkoulu toimii lähikouluna Lauttasaaren alueen nuorille.

Tiedeluokka

U-luokka

Lisätietoja soveltuvuuskokeesta →

Ruotsin kielikylpy

Harrasteaukko

Avoimet ovet

Lukio

Kansainvälisen liiketoiminnan linjalle on erillinen haku.

Lukioomme ei tarvita ainevalintakorttia.

HAKEMINEN KANSAINVÄLISEN LIIKETOIMINNAN LINJALLE

Haku kansainvälisen liiketoiminnan linjalle tapahtuu yhteishaun avulla.

Pääsykokeesta voit saada 0 – 10 pistettä.

Isokaari 19

Kyselyt ja lisätiedot hakemisesta