Aloittavien huoltajille
Aloittavan peruskoululaisen huoltajille

Lykin Peruskoulun opinto-oppaasta sekä nettisivuilta löydät aloittavan huoltajille tärkeää tietoa.

OPINTO-OPPAASTA (Etusivu > Yläkoulu > Peruskoulun opinto-opas) LÖYDÄT MM.

• Tietoa koulustamme ja koulumme käytänteistä
  • Ohjeistusta siitä, kenen puoleen kääntyä eri asioissa
  • Tietoa opintojen etenemisestä ja arvionnista
  • Koulumme järjestyssäännöt
  • Ohjeet lukujärjestyksen tulkitsemiseen

LYKIN NETTISIVUILTA LÖYDÄT MM.

Lykin löydät Facebookista, Instagramista ja Twitteristä @lykyhteiskoulu.

Aloittavan lukiolaisen huoltajille

Toisen asteen yhteishaun tulokset julkaistaan kesäkuussa Opintopolussa ilmoitetun aikataulun mukaisesti.

Lauttasaaren yhteiskoulun lukioon hyväksytyt opiskelijat saavat sähköpostitse uuden opiskelijan ohjeen, josta löytyy lukuvuoden alun aikataulu sekä ohjeistus opintojen aloittamiseen.

TVT-OSAAMINEN LUKIOSSA

Oppivelvollisuuden laajentumisen ja toisen asteen opintojen maksuttomaksi muuttumisen myötä syksyllä 2021 lukio-opintonsa aloittavat saavat koulun toimesta oman kannettavan tietokoneen. Suuri osa oppimateriaaleista ovat lukio-opintojen aikana digitaalisia. Myös oppimateriaalit ovat syksyllä 2021 aloittaville maksuttomia ja ne saa koulun toimesta.

Tietokonetta käytetään lukio-opinnoissa työvälineenä ja digitaalisissa ylioppilaskirjoituksissa opiskelija käyttää omaa tietokonettaan. Opiskelija harjoittelee aktiivisesti Ylioppilastutkintolautakunnan kurssikoejärjestelmä Abitin käyttöä lukiokursseilla läpi opintojen.

Perehdytämme ja opetamme keskeisiä lukiossa tarvittavia tieto- ja viestintätekniikkataitoja heti lukion alussa. Lykissä panostamme opiskelijoiden TVT-taitojen kehittämiseen koko lukioajan.

Koulussamme on käytössä

• langaton verkko opiskelijoille
  • Office 365 -työkalut sekä Googlen oppimisympäristö
  • Wilma

TVT-asioiden vastuuhenkilönä sekä apunasi digivälineiden käytössä toimii Lauri Takala
lauri.takala@lauttasaarenyhteiskoulu.fi, puh. 045-77324475 (klo 9-15)

KOTISIVUILTAMME LÖYDÄT MM.

Lykin löydät Facebookista, Instagramista ja Twitteristä @lykyhteiskoulu.